Traineeship bij de overheid

Deze vacature is niet meer beschikbaar

Altijd al gedroomd van een carrière bij de overheid? Je hebt net je HBO/WO opleiding afgerond en bent super geïnteresseerd in politiek en je wil een bijdrage leveren aan maatschappelijke opgaven die vanuit het Rijk worden gedecentraliseerd naar de lokale overheid. Maar hoe kom je binnen? Public Project Support biedt jou de ingang door middel van een traineeship. Meer weten? Lees hieronder verder!

Informatie

 • HBO
 • WO
 • Amsterdam
 • Traineeship overheid
 • Amsterdam (Noord-Holland)

Traineeship
Ons traineeship kent twee sporen: een inhoudelijk en een persoonlijk spoor. Op het inhoudelijke vlak ligt de focus op het ontwikkelen naar een professional met de concrete tools om de functie van junior projectmedewerker goed te vervullen. Het spoor van de persoonlijke ontwikkeling loopt gedurende het hele traineeship, omdat wij geloven dat een goede professional zich kenmerkt door een gedegen vakinhoudelijke kennis én een flinke dosis zelfkennis. Daarnaast word je ondersteund door een talent manager, die jou helpt en uitdaagt om permanent bezig te zijn met jouw persoonlijke ontwikkeling.

Het traineeship is een uitgebalanceerd programma van 18 maanden waarin je 30 trainingen volgt met onder andere: twee gecertificeerde opleidingen voor projectondersteuner, ethiek & integriteit, professioneel netwerken, persoonlijk leiderschap, groepsdynamica, communicatievaardigheden en teamontwikkeling. Je ontmoet smaakmakers uit de overheid en leert je mede-trainees goed kennen door diverse gezamenlijke projecten. Om de twee weken op vrijdag ben je de hele dag bij ons op kantoor om de diverse trainingen te volgen. Aan het eind van het traineeship ben je project- en programmaondersteuner of junior projectmedewerker binnen één of meerdere domeinen.

Profiel
Je bent net afgestudeerd (HBO/WO) en hebt ambities voor een carrière binnen de lokale overheid.
Daarnaast:

 • Ben je fulltime beschikbaar
 • Ben je een netwerker
 • Heb je aantoonbaar ondernemerschap
 • Ben je samenwerkingsgericht
 • Heb je een hands-on mentaliteit
 • Ben je in her bezit van rijbewijs B

Wat bieden wij?
Public Project Support is een leuke organisatie waar mensen gedreven zijn en hun vak serieus nemen en waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staan. De werkzaamheden die je uitvoert, worden beloond met een marktconform salaris. Omdat je bij verschillende overheidsinstanties aan de slag gaat, hebben wij een auto van de zaak voor jou beschikbaar. Je bent niet alleen flexibel qua persoon, je bent ook mobiel om overal te komen. Naast het traineeship organiseren wij kosteloze trainingen om je een master te maken in de digitale wereld, zodat jij nog meer het verschil kan maken op de arbeidsmarkt.

Maar wie is Public Project Support nou eigenlijk?
Public Project Support is ontstaan doordat klanten van Public Support (moeder organisatie) vraag hebben naar slimme hoog opgeleide projectmedewerkers met een politieke achtergrond. Dit is ontstaan doordat er steeds meer wordt gedecentraliseerd. Hierdoor moeten er nieuwe domeinen worden opgezet en dit zorgt voor nieuwe projecten. Om dit in goede banen te leiden zijn er dus medewerkers nodig die behendig zijn en die zich nieuwe systemen snel eigen maken. Je moet kunnen multitasken en goed om kunnen gaan met politiek gevoelige informatie. Public Project Support is een organisatie die jonge en ervaren projectmedewerkers detacheert bij overheidsinstanties zoals gemeenten en ministeries.

Sta jij nu te springen in de kamer na het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en solliciteer dan snel.

Afdeling Recruitment

Contactpersoon 0252 - 429731 Stuur e-mail